Kallt inside out…

Innan vi åkte till Finland över julen stängde vi av all värme i huset. När vi kom tillbaka 9 dagar senare på natten mot söndagen den 3:e Januari fick vi inte på värmen. Det var -16 ute och det var verkligen svinkallt inne. Bastun visade +11 grader, men det var inte det kallaste rummet i huset heller. Tyckte himla synd om barnen som var tvungna att ta på massa kläder och ha tre dubbla täcken den natten. Bastun gick varm hela natten kan jag lova.

En sak man inte kan göra när man inte har värme i huset är att beskylla sin andra hälft att detta är dens fel. Man måste vara sams, speciellt om du vill ha värme. Utan L hade jag frusit ihjäl. Och visst har jag en ovana att tycka att det är nån annans fel än att det är mitt (var ju faktiskt JAG som stängde av värmen, så det var mest sannolikt att det var jag liksom). 🙂

Efter mycket om och men så kom det en man och fixade detta på min födelsedag, 9 dagar efter. Årets kallaste vecka (och inte kommer det vara lika kallt igen denna vinter period igen.)

Han fixade och mycket stånk och stön från honom… han blev klar, men värmen gick inte igång på nedre våningen för rören var frusna. Suck! Vi detta lag tappade jag modet av att vara SÅ nära men ack så långt borta. Vi gick och köpte värme fläktar i försök att tina upp rören. Och på Tisdags morgonen den 12:e Januari fick vi värmen åter.

This entry was posted in Allmänt, Tallinn. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.