Januari

Januari gick ganska fort. Jag firade min 31:a födelsedag i influensan. Jag nekade den årliga sprutan med ”jag tror att jag vill vara sjuk en stund” och det blev jag också. Över 3 veckor tog det att känna sig bättre. Jag, Lauri och Tilde var sjuka och hostade i 3 veckor! Men det var skönt att bara få ligga och titta på film och inte känna sig stressad att bli frisk för Lauri är ju ändå hemma, så hade liksom ingen anledning att skynda nåt. Och skönt att slippa träna med! Svårt för mig att annars bara vila av ingen anledning. Nu är vi friska iallafall.

Barnen trivs i sin skola. Alla barn har små klasser, ca 11 elever två lärare och inga problem att få dem till skolan. Viggo har haft det lite tuffare. Från 3 dagar/veckan halv dag till hel dag och VARJE dag. Gör ont i mammahjärtat i början. Jag kan ju ha honom hemma, men att bara umgås med mig och Lauri är kanske inte så bra i längden och om vi bott kvar i NY hade han ju ändå börjat Kindergarten till hösten och gjort hela dagar iallafall. Men nu gr det lite bättre för honom och mindre klagovisor från honom blir det.

Annars trivs vi bra, försöker kämpa på med Estniskan. Vi går en kurs jag och L. Lite för avancerad för mig. Men nåt kanske man lär sig?! L är duktig som vanligt. Avundas hans förmåga att lära sig så mycket och så fort. Inte bara i detta utan allt. Lägenheten är trevlig, men kan ibland sakna att ha en trädgård att slänga ut barnen i. Men det är ”priset” man får ta när man valde att bo mitt i stan. Men det är fint. Älskar att se Gamla stan speciellt på morgonen när solen håller på att gå upp eller när det snöar lätt och se alla leverans bilar och turist tomt. Känns så overkligt att vi bor här! Men härligt.

This entry was posted in Allmänt, Tallinn. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.