Hemma

Efter incidenten i tisdags släpptes jag ändå ut från Mount Sinai på onsdagen. Sedvanlig rullstolsskjuts från rummet ut till gatan där bilen väntade.

Bilfärden hem tog på krafterna, inte sittandet i sig, måste varit all rörelse runt omkring. Vi stannade ändå på Spice Village i Tuckahoe och åt en efterlängtad indisk buffe till lunch. Den försvunna matlusten har hittat tillbaka.

Tack vare värktabletterna är det inte så farligt just nu. Klart att bröstkorgen känns sargad, likaså axlarna från alla obekväma timmar på sjukhuset. Om man låter medicinen sluta verka (en tablett räcker i ca 4h), börjar dock en slags feberfrossaktig tillstånd ta plats och humören går ner fort. Nu känns det som att de 40 tabletter man fick recept på kommer inte räcka, men det blev en ganska snabb ändring till slut sist också.

Vi tog oss ut på en promenad igår i det sköna vädret, gick lite ärenden och en dryg kilometer sammanlagt. Inga problem förutom att det blir svettigt ganska snabbt. Så var det även på sjukhuset, efter bara några varv runt avdelningen.

Här hemma är det lugnt och tyst om dagarna, den egna sängen känns skön, inga sladdar är inkopplade, ingen blod som behöver dras, bara några få tabletter att svälja om dagen. Livet står verkligen på paus, Jana tar hand om mig med många års vana och jag kunde inte önska mig bättre vård just nu 🙂

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

 1. jill
  Posted maj 30, 2014 at 12:50 e m | Permalink

  Vad härligt att höra att du är hemma och motionerar.Borta bra men hemma bäst. Vi hoppas att rehabliteringen går ”fort” så att du kan känna dig mer fri.
  Janas mat gör säkert under.

 2. maria
  Posted maj 30, 2014 at 11:25 e m | Permalink

  Jag läser här men skriver inget för jag vet inte vad jag ska säga. Det är jobbigt med avståndet och man vill hjälpa fast man inte kan göra något. Ni finns i mina böner hela familjen. Skönt att jussi kan hjälpa er det lugnar att ni har ngn familj nära. Kram och krya på dig!