ICU till eget rum.

Idag kom jag till sjukhuset strax efter kl 10. Springkläder var med eftersom sjukhuset ligger just vid Central Park. Fast det blev ingen springtur. Istället spenderade jag 12 h på sjukhuset med att läsa, titta och prata med Lauri. Han var verkligen vid gott mod=medicin är bra grejer! Han spenderade bara en natt på ICU, sist var han där 2. Så på eftermiddagen fick han komma ner och det var många saker som var mycket bättre än sist. God mat är en sak. Inte så mycket spansktalande människor (vad vi har sett). Hans första sköterska var en HBTQ garanterat. Alltså en man som såg ut som kvinna men pratade som en man. 😉 rolig iallafall. Lauri har fått ett lite större sår och kommer få flera nya ärr… Men vad gör det om han kommer få må bra. Anledningen att det inte kunde reparera hans gamla klaff var att det hittade ett hål i den och misstänker att han haft en infektion. Men nu hoppas vi på att han ska börja må bättre och kanske kan det bli ett maraton iallafall?

Kl 21:30 lämnade jag honom ikväll. (Alltid jobbigt att behöva gå därifrån). Jag tåg tåget hem och gick genom Harlem. (Jag vet mamma…) tog ca 20 min och hoppade på tåget hem, enkelt som bara den. Det Lauri har pratat om hela dagen är att han inte kam tro att jag körde in med bilen till stan igår! Jag som är så rädd för det. 🙂 men som sagt vid gott mod idag. Imorgon blir det kanske lite mindre smärtstillande och han ska få ta ut dräneringen och få börja gå.

Så glad att allt gått bra och hoppas han kan få må bra i många år nu. Alltså det är inte kul att se den man älskar ha så många jobbiga sjukdomar. Samtidigt är jag glad att Jussi är här så jag kan med gott samvete vara med Lauri och hjälpföreningen kommer med middag ! 🙂

Vissa skaffar underliga sätt att få ha lite dater med sin fru!

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. jill
  Posted maj 21, 2014 at 9:46 e m | Permalink

  Det är skönt att allt har gått bra. Hoppas på snabb läkning. Det är skönt att nihar humorn kvar som lättar upp det jobbiga. Hur längebehöver Lauri vara på jukhusetj

 2. Lauri
  Posted maj 21, 2014 at 10:48 e m | Permalink

  Om det bara var eget rum.. Istället är det semi-private, och hermanon som jag får dela det med håller verkligen liv i luckan just nu, dvs kl 01:43.. Ingen chans att sova genom det här.

  Annars stämmer allt. När smärtstillande fungerar så är det verkligen en fantastisk grej. Onödigt att leka hjälte och lida genom allt man egentligen skulle känna efter en operation av den här storleken när man kan må toppen, sätta sig upp så att läkningen kommer igång fortare osv.

 3. Jessica
  Posted maj 22, 2014 at 11:31 f m | Permalink

  Vilka hjältar ni är, båda två på olika sätt. Vi får verkligen hoppas att ni får lite lugn och ro nu. Kram Jessica