Helgen och några dagar till

Fredag 6/12

Bröllopsdag nr 11 firades med en springtur från Lauris jobb till Harlem 125th st. 10 km, i ösregn! Blöt från topp till tå, gick vi till våran lokala pizzeria och åt en väldigt intressant pizza och förrätt. Sen gick vi hem, Lauir körde hem barnvakten och jag fixade bubbelbad till min genomfrusna kropp. Sen åt vi två olika cheesecakes från Cheesecake Factory… eller snarare tog två skedar var för mätta av maten vi ätit. Kvällen var allt jag hade hoppas på, och jag kände mig genuit genom lycklig. Tycker att detta varit en av det bästa sätt att fira på! Och visst ska man fira 11 år är ändå 11 år. Och jag förundrars över att man vill vara med varandra trots allt som hänt i livet! Och i januari är det 15 år sen Lauri såg mig första gången, jag var alltså 15 år… SÅ ung! Härligt att känna att man älskar varandra än, så mycket. Eller ja, fantastiskt att Lauri kan älska mig, sånt rikspucko till fru jag är ibland…

Lördag 7/12

Eftersom jag sprang på kvällen fick jag mig en sovmorgon. Barnen var ovanligt snälla och ropade inte så mycket alls på mig. Så jag låg i sängen till kl 11 och insåg att jag missade en babyafton för en tjej i församlingen. Men ångrar inte att jag latade mig… Sen efter lunch fick jag för mig att det var till IKEA vi skulle! Mer julmust och prinskorv skulle inhandlas och kanske titta på tv bord… Men hjälp vad människor… Hur tänkte jag? A ja vi kom därifrån med det vi ville och på hemvägen fick Lauri för sig att köra genom stan… och fick också för sig att vi kunde gå och titta på julskyltningen och den stora julgranen vid Rockafella center aka Kevins gran! Sagt och gjort, vi hittade en bra parkering och anslöt oss till resten av vimmlet… så mycket folk igen! Lejon hade ingen Jacka (för han lyssnar så illa när man ber honom ta en jacka, speciellt när vi tar bilen). Så min varma tröja offrades och min stora halsduk till Tilde. Sen tog vi varmchoklad på Starbucks som avslutning och sen var det bara hem, genom gator av kaos, till bad och läggdags. Kul och annorlunda dag.

Söndag 8/12

Söndag vad ska man säga utan att spräcka nåns fina bubbla. Ångets och plågsamhet. Kanske känner jag att är inte en bra medlem, men alltså köper alla allt det säger i kyrkan? Denna dag sänkte min helg och det enda som var roligt den dag var den indiska buffen vi åt efter kyrkan… Syndare som vi är. Men, men vi jobbar vidare på allt som är jobbigt.

Måndag 9/12

Jana beter sig som ett PMS svin och inser att hon borde hållas gömd eller iallafall ha talförbud. INGENTING blir bra under dessa dagar… Och allt som var bra, ja, ni kan ju tänka er hur det blir…

Tisdag 10/12

Är ju idag och dagen håller igång som bäst. Pga snö som kom så blev skolan inställd idag! Vilken lycka för alla faktiskt, kanske inte för pappan som var tvungen att gå ut och jobba. Men för oss innebar det 3 timmars lek i snön, varmchoklad och IKEA pizza. Lite bråk och så hör ju till, men alla har varit så glada över att för att vara hemma. Och det är dagar som dessa jag är enormt tacksam för det land jag kommer ifrån, att jag VET hur jag ska klä mina barn på bästa sätt så det kan vara ute i 3 timmar och ändå vara varma! Tyskan och hennes barn var också här och lekte, vilket var kul för mig att ha nån att prata med. Också jobbigt att ”jobba” hemma när det finns så goda saffransbullar jag gjorde med mandelmassa i. Alltså bedövande gott.

This entry was posted in Allmänt, Barnen, New York. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

  1. Jill och Jens
    Posted december 11, 2013 at 4:20 f m | Permalink

    Jag kan bara hålla med dig att det är underbart att vara ute och leka i snön! Vi fick lite snö och kyla men det har smält bort och idag är det återigen 7 plussgrader. Jag har nedräkning om 8 dagar är det jullov för hela familjen. Jens har tagit ledigt och vi åker ner till landet på fredag den 20 december och stannar där till den 4 januari. Det är så skönt att vi har ett eget ställe med alla bekvämligheter. Barnen har eget rum på båda ställena. sedan ska vi få hem en jakthund till en i familjen jublar, en längtar för att få kela medan vi andra bara ska klara av valpstadiet. Jens ska ha med den till att börja på jobbet. Det ska i alla fall bli skönt att vara lediga tillsammans. Jannike ska åka på sin första Bolliad vilket hon ser framemot mycket. Jag börjar bli gammal när man har barn som åker iväg på Bolliad. Hon blir 14 men jag själv är bara 25… Skoja bara ! Ha en underbar jul!

  2. Jana
    Posted december 18, 2013 at 3:29 e m | Permalink

    Skönt det låter! Hoppas ni får en bra jul! Det där med hunden är väl kul för er, men har svårt att förstå varför man har hund! 🙂 Dom är ju ganska söta dock som små… Hoppas Jannike får kul!