Show and tell

Varje tisdag har Lejon ”Show and tell” i skolan då det får ta med något att visa och berätta lite om på förmiddagen när det har snacks. 2 veckor har Lejon haft med sig lego av nåt slag som han byggt och varje gång kommer han hem med INGENTING. Han säger att han inte leker med det i skolan efter det och att han har det i sin bänk. Alltså nån måste ha snott hans saker!??! Det är ”bara” lego, ingenting som inte går att ersätta. Men jag är så otroligt arg på att det finns barn som gör sånt. Jag undrar bara vad ska man göra?? Finns det nåt en upprörd mamma kan göra? Lauri undrade om jag skulle skaffa ett vapen och skjuta alla barnen… haha, dåligt skämt, men jag hoppas innerligen han får tillbaka sina saker, och jag hoppas att fröken pratar med barnen i klassen. Annars kanske jag måste ta kontakt med henne?! Jag tänker bara såhär, om det är ”bara” lego nån tar denna gång vad kan det bli i framtiden då om man inte kan skilja på mitt och ditt?

Trots detta och att min mobil är sten död känns dagen väldigt bra. Tog en långpromenad och handlade i morse (kanske inte så lyckat med Viggo, men vi överlevde). Disken görs och barnen ska hämtas snart. Känner glädje och kärlek och en stor längtan till våran resa hem i sommar.

This entry was posted in Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

4 Comments

 1. jill
  Posted april 4, 2013 at 3:09 f m | Permalink

  Jana du ska absolut prata med läraren. Har det skett mer än en gång ska du påtala detta. Annars kan man ju inte ta med och visa. Jag vet inte hur det ser ut hos er men vi lärare låser in dessa saker om det ska användas på lektionstid. Är det bara för nöje då är det barnets ansvar. Prata med läraren. Visst det är ”bara” lego men ändå. Lycka till! Nu har vi haft soligt väder i en vecka helt underbart, nu vill jag ha värme så snön smälter snabbare.

 2. Jessica Myhrberg
  Posted april 4, 2013 at 12:21 e m | Permalink

  Håller med Jill. Skulle definitivt ta kontakt med läraren. Hon måste trots allt vara lite ansvarig för att saker inte försvinner, då de har en uppgift att de ska ta med sig något att visa. Jag tycker dessutom inte att det finns något som heter ”bara” lego. Det kanske är viktigt för Lejon och med respekt för honom finns det inget ”bara”. Skulle läraren bli av med en telefon eller med något som var viktigt för henne skulle det inte heta ”bara” och detsamma gäller för barn.

 3. Posted april 4, 2013 at 4:12 e m | Permalink

  Fick ett e-mail från fröken idag som bad föräldrar att inte skicka med barnen saker av värde på ett eller annat sätt! Men tydligen var Lejon inte det enda barnet som blivit av med saker… och uppmande föräldrar att kolla hemma om det har nåt som inte är deras! Men jag tvivlar att på att det kommer komma tillrätta. Tänkte bara på det där pool stället vi var på i somars och blev av med sandleksaker FAST det var märkta i svart och stort i vårat efternamn. Liksom inte många som har det efternamnet! :-/ Men, men…. jag hoppas Lejon kan lära sig en läxa!

 4. Jens och Jill
  Posted april 4, 2013 at 11:45 e m | Permalink

  Det är hemskt att Lejon ska behöva drabbas eller lära sig en läxa för att barnet/barnen inte vet vad mitt och ditt är. Jag hade en incident i min klass med gogos, de får inte ha dessa med sig men en pojke hade dem i sin väska i kapprummet för han skulle byta vecka(föräldrarna är skilda byter på fredagar). Vi satt bra länge i klassrummet och pratade om mitt och ditt. Jag mailade alla föräldrar och sa det att jag förväntade mig att allt skulle vara löst på måndagen. Måndagen då hade alla gogos kommit tillbaka till mig som jag sedan kunde lämna i slutet av skoldagen. De var inlåsta hela tiden. Läraren kan inte strunta i sitt ansvar. Barnen är inte jätte stora så de behöver hjälp. Föräldrarna och barn måste veta vad som är deras och inte, minsta lilla grej man inte känner igen kontaktar man väl skolan, det kan ju vara av misstag men inte två gånger och inte när man inte fått tillbaka det.