Sjukt (dyrt)

Idag kom en viss räkning som gör det enklare att inte gnälla över de ca $300 som sjukförsäkringen för vår familj kostar i månaden. Sjukhusets del av hjärtoperationen ”kostade” $130 424,15 (drygt 800 000 svenska kronor), varav jag betalar $500 i en slags självrisk. Kolla bara vad ett dygn på hjärtintensiven anses vara värd, $22 000, sjukt! Ska tillägga att både anestesiläkarens OCH kirurgens skyhöga räkningar tillkommer, men de täcks av samma självrisk.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Jens och Jill
    Posted mars 15, 2013 at 10:58 e m | Permalink

    Man kan vara glad för att man har bra försäkringar.
    Jannike har fått ”tillbaka” pengar från försäkringsbolaget eftersom hon är glutenintolerant. En engångssumma som täcker hennes körkort i framtiden i alla fall.