Helg

4 dagar i skolan har barnen gått nu. Och båda är förkylda… Det är sådär små kul va?! Lejon tycker dagarna (9-15) är lååånga. Han undrar hur många år till han måste gå i skolan, tja ca 12 år, mission, och sen skola igen och sen jobba tills du dör… stackaren bröt ihop i tårar av den nyheten! Hoppas han gör nåt smart när han blir stor så han slipper jobba tills han dör. Tilde går det bra för. Hon var lite ledsen i fredags när jag hämtade henne, tyckte att det tagit lång tid innan jag kom. Jag frågade henne efter första dagen om hon varit ledsen eller saknat mig varpå hon svara ”men mamma, jag var inte ledsen, jag kan ju se vårat hus från skolan”. Hur det går för mig med ETT barn… jo tack jag njuter och tar lååånga promenader och känner mig inte lika galen som mamma! Skönt att ha skolan nära och jag hoppas det fortsätter lika bra.

Idag lördag, hade vi ett till dop i kyrkan som vi var med på. Och jag fick hedersuppdraget i förnedring att leda sången. Inget jag gjort på ca 10 år, men så är det att vara gift med församlingens missionsledare. Hittar man inte nån som kan göra uppgifterna kring dopet får frugan rycka in! 😉 Lauri försäkrade att ingen tittar på den som leder sången och att jag iallafall såg bra ut där framme. Partisk kanske. Men sen efter dopet kom vi hem, laddade ner Jumanji för barnen. Lauri somnade kl 20:30 och lämnade hans tre barn i mitt ansvar. Innan kl 21:40 sov alla andra. Jag kollar Johan Falck, gör träningspass och läser min lektion om vart annat. Varit värsta storm-regn-åsk väder idag. Tyvärr såg jag ingen tornado.

Drömde inatt att mamma och pappa kom hit och överraskade oss. Med min beställda vagn och massa godis i den och ni var så glada att vara här. Kände mig lite ledsen när jag insåg att det bara var en dröm när jag vaknade… 🙁 Ni borde komma.

Till mina lärarutbildade syskon… VAR kan man finna material till Tilde och Lejon för att lära dem läsa och skriva? Samma rop till den finska delen, för att lära dem samma saker fast på finska då. Idag fick jag ihop en helt korrekt finsk mening… hihi… kanske tar sig? Efter 10 år?! 😉

 

 

This entry was posted in Allmänt, Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

5 Comments

 1. Jill och Jens
  Posted september 9, 2012 at 10:38 f m | Permalink

  Vad för typ av material vill du ha? Jag har en del om bokstavsträning men de kan väl redan skriva bokstäver? När det gäller läsning är det många olika metoder så säg vad du vill ha ljudning, helord( det använder man sig ofta av i engelsktalande länder) skriva sig till läsning som innebär att man skriver på datorer och använder sig av stavningsprogram, LTG= läsning på talets grunder vilket innebär många moment forma bokstäver, läsa nonsens ord m m.Jag kan eventuellt skicka med Jessica något. Meddela vad du känner du vill ha annars är fem myror är fler än fyra elefanter mycket bra. Lycka till!

 2. Posted september 9, 2012 at 1:54 e m | Permalink

  Mamma skickade mig Fem myror ett tag sen. Borde kanske ta upp den igen…. annars vet jag inte vad jag vill riktigt. Lejon kan ju läsa på engelska men jag tror inte han känner igen många ord på svenska om han bara ser det på ett papper… Vad använde du sjölv för metoder för barn som inte kunnde svenska så bra i din förra klass? För bytte inte du klass? Ska kolla i veckan vad han egentligen kan…. återkommer!

 3. Jessica
  Posted september 10, 2012 at 1:08 e m | Permalink

  Det finns små kiwiböcker där texten och bilderna är nära sammanlänkade, så barnen nästan kan gissa sig till texten. Jag har big books hemma som jag har med barnen i min grupp. Enkla ord som återkommer igen och igen. Vill du att jag ska se om det går att få tag på dessa? Annars fungerar ju alltid pysselböcker om de gillar sådant.

 4. Jill och Jens
  Posted september 12, 2012 at 11:44 f m | Permalink

  När jag jobbade i Jordbro använde vi oss av alla metoder, om man använder sig av ljudning måste barnen känna till bokstavens ljud. Mycket repetition, läs högt, peka på texten när du läser. Det kommer lossna jag lovar.

 5. Marita o Sven
  Posted september 12, 2012 at 1:40 e m | Permalink

  Jana, Jana. mitt barn. Vad gör du med min våra barnbarn, skämmer livet ur dem med att säga hela sanningen med livet, bara en massa måssten hela tiden. Stakars Lejon som fick allt på en gång, hela livet ut stakat, 12 år i skolan, 2 år på mission, 5 år på universitet, sen jobba restan av sitt liv tills man dör. När får man gör som man själv vill, utan att någon talar om vad man ska göra. Det där att åka till Big Appel det kan bli svårt, det måste finnas pengar och tid, semesterdagar för det. Men vi får se hur det blir med det. Hoppas att allt är bra med er alla.