Svenska kyrkan?

Jag åkte sent till jobbet idag pga ett (misslyckat) försök att få Lejon in i skolan innan sommarlovet börjar om en månad. Väl ute från centralen var det ösregn igen, och i och med att jag hade varken köpt en större paraply eller gummistövlar valde jag att ta in på ett fik och äta lunch i hopp om att kunna slippa komma fram till kontoret i blöta skor, strumpor och brallor igen..

Tvärs över gatan skymtar en svensk flagga och entren till svenska kyrkan. Man undrar vad (eller hur mycket) som händer där egentligen?

image

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. Cecilia
  Posted maj 24, 2012 at 11:18 f m | Permalink

  Ganska mycket faktiskt. Kolla även in scandinavian house, eller club, minns inte riktigt. Det arrangeras midsommarfirande på Manhattan bland annat. 🙂

 2. Jansson
  Posted maj 24, 2012 at 11:30 f m | Permalink

  Värsta… kanske borde kolla in det lite mer. Har aldrig kollat upp nån svenks förening riktigt när vi flyttat runt… eller jo i Denver gjorde jag det. Gick på en playgroup och kom aldrig tillbaka. Kände bara om jag nu ska bo i USA vill jag inte begränsa mig till bara svenskar… Men värt att kolla upp.

  Fast å andra sidan vet inte barnen vad svensk midsommar är eftersom vi firade varje midsommar i Finland och dom har inte en stång och dans. 😉

 3. Linda
  Posted maj 26, 2012 at 7:49 f m | Permalink

  Lontoossa ainakin suomalaisella merimieskirkolla on paljon toimintaa, varsinkin suomalaisten juhlapyhien aikaan – juhannus, itsenäisyyspäivä, joulu, ym. Myös suomalaisia tuotteita myydään, ruisleipää, suklaata ym. Lapsille saattaa olla myös kieliryhmiä. Tarjoavat myös suht edullista majoitusta. En ole siellä ikinä itse käynyt kun ollaan aina oltu liian kaukana, mutta ota ihmeessä selvää mitä ruotsalainen kirkko tarjoaa.

  Katsoin muuten New Yorkin suomalaisen kirkon nettisivua ja huomasin, että on myös Suomi-koulu olemassa lapsille siellä teillä päin. http://www.newyorkinsuomikoulu.com/