Dag 1 – check

Första dagen här lider mot sitt slut. Massa saker att fixa och reda ut som alltid när man börjar på ett jobb här. I-9 och W-4 ska fyllas i, den här gången även någon New York specifik skattepapper. Adresser, telefonnummer, vem ska kontaktas i nödfall, osv, osv. Försäkringarna för sjuk-, syn- och tandvård ska väljas, skattefria beloppet för sådana kostnader som ska dras från lönen måste bestämmas. Man träffar tiotals nya personer, jag kommer ihåg namnen på högst 5. Ny dator ska konfigureras klart. Passerkort. Osv.

Kontoret är en 10 minuters promenad längs Broadway från där jag bor. Med mörka kostymbyxor och en blå skjorta smälter man in ganska bra här i financial district. Efter kontorstider är det dock en ytterst tråkig stadsdel, verkar inte vara mycket folk som faktiskt bor här. I natt runt 1 när jag var på väg hit från flygplatsen och skulle stiga av tunnelbanan vid Fulton St med mina resväskor så frågade två personer om jag visste var jag var och vart jag skulle – så ovanlig var väl synen på någon som skulle hit på natten..

På onsdag nästa vecka börjar jag på mitt första riktiga projekt vilket är hos en kund vars kontor är i midtown, och idag fick jag höra att även vi kommer att flytta ditåt i höst. 53rd St och 6th Avenue tyckte jag att någon sa, på 50:e våning(!).

Jag bor för tillfället i en trea på 14:e våningen. Ganska trevligt men helt klart för stort för en pers. På söndag byter jag till en tvåa som jag får ha tills jag åker härifrån. Här finns fönster åt 3 olika håll, kortet nedan är vyn från toan. Ground Zero bakom kyrkan där.

image

This entry was posted in New York. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. Jens och Jill
  Posted mars 30, 2012 at 8:19 f m | Permalink

  Hoppas att allt går bra och vilken utsikt du har. John och Jannike var fascinerade över ground zero på riktigt. Lite spännande är det väl att börja på nytt jobb? Men det måste vara mycket tröttsamt med alla nya intryck!

 2. Lasse
  Posted mars 30, 2012 at 1:11 e m | Permalink

  Vad spännande!

 3. Lauri
  Posted mars 30, 2012 at 2:12 e m | Permalink

  Jill, visst ar det spannande pa manga satt. Kanns overkligt aven om jag har haft gott om tid att smalta tanken att komma hit..