Provar skriva från ny mobil

Efter många år med en ganska omodern telefon har jag bytt till en sprillans ny Samsung Galaxy Nexus. Fick den igår och hittills är jag nöjd 😉

Valet mellan iPhone, en Windows Phone från Nokia och någon Android mobil var för mig ganska enkel. En stor del av mitt liv går runt m h a Googles produkter och tjänster, och då kändes mobilen med bästa stödet för dem som ett givet alternativ.

En sak som har hållit mig tillbaka är priset på de abonnemang som operatörerna erbjuder här, jag som är ganska avog mot allt som innebär en månadskostnad. Priset på surfandet med ett helt vanligt kontantkort som jag hittills haft kan uppgå till $1/MB, vilket inte heller är hållbart, framförallt med en mobil som helst slukar data dygnet runt. Men nu hände två saker samtidigt som gjorde att det problemet försvann: jag hittade ett kontantkort med praktiskt taget obegränsat internet med 4G hastighet för bara $30 i månaden, och inom några dagar fick jag även veta att arbetsgivaren i NY betalar ens ”data plan” på mobilen åt en. Av nån anledning är just det där inte så vanligt här i USA, det här blir första gången en amerikansk arbetsgivare betalar en endaste dollar för min telefoni. Jag behåller T-Mobile som min operatör. Deras nät är GSM och telefonerna has SIM kort, vilket gör att jag kan använda mobilen även i Europa. Dessutom ska de ha hyfsad täckning i tunnelbanan i New York, vilket många stora operatörer inte kan sägas göra.

Nu har jag förresten bytt tillbaka till datorn – det är verkligen omständigt att skriva och redigera längre texter även på en ny mobil.

PDF-projektet växer av egen kraft och senaste tiden har mycket tid gått åt att organisera det bättre. Det blev ett nytt estländskt företag i februari, och nu rullar den biten på ganska bra. Servern som allting finns på tar ibland stryk av trafiken och har gett upp på ett antal tillfällen, vilket i nuläget innebär förlorade intäkter. Senast i måndags kväll blev det helt enkelt för mycket, och sidorna var nere från ca 10 minuter efter det att jag hade somnat tills kl 5 på morgonen när jag råkade titta i min mail och såg vad som hade hänt. Med nya mobilen är det enkelt att se till att sånt här inte händer igen. Visst, saker kan fortfarande gå fel, men jag kan ställa in mobilen så att vissa mail gör att den faktiskt ringer och väcker mig. Dessutom har Android en massa händiga verktyg som gör det enkelt att åtgärda sådana här problem kvickt när de uppstår, oavsett var man är. Hoppas på lite bättre sömn framöver, även om jag fortsätter att ha jour 24/7..

En till sak som jag hoppas kommer att vara till hjälp är en bra todo-lista. Det finns en uppsjö av sådana appar att välja mellan, ska prova några och se vad jag egentligen behöver. Jag och mitt ”MS-minne” ni vet..

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Jens och Jill
    Posted mars 25, 2012 at 7:32 f m | Permalink

    Har också fått en ny telefon en Samsung Galaxy s2, jag har ännu inte lärt mig den så jag tränar. Min familj tyckte jag hade en omodern telefon så då var det dax.