Söndag

Nu när vi har sena möten (kl 13-16) så sover Viggo runt kl 13. På det sättet får vi nästan hela sakramentsmötet utan honom. Han sover ute. Och vi sitter nära dörren så vi ser varje minsta vink han skulle göra. Idag stod där en tant (eller nån i våran föräldrars ålder), men hon blev en tant i slutet. Hon står där och tittar och tittar och tittar på Viggo när han sover kanske 10-15 min. Sen går hon in och frågar mig om det är vårat barn, ja säger jag, varpå hon säger ” tror du det är ok att han sover ute, blir han inte kall”?  Varpå jag svarar att det är Ok att han gör det. Hon ger mig i gensvar ett par himlande ögon som om vi vore hemska föräldrar som låter honom sova ute!! 😉 Därav blev hon en tant! Ska tillägga att det var plusgrader och han har en himla bra overall på sig! Om jag kommer sluta med att ha honom ute och sova under sakramentsmötet, näpp, det tänker jag inte! När han vaknade var han varm och go och ingen kall kropp där inte. Nästan som om jag vill gå fram till tanten och fråga om hon ville känna på honom! 🙂 Men jag behöll min stålthet och fortsätter göra det VI vet är bäst får våra barn! 😉 Kanske människor i USA  ska lära sig att inte vara så himla rädda för lite frisk luft!

Nu sover snart barnen. Nu vecka och nya möjligheter va?! 😉 Vi ska äta apple crumb cobbler (det du Jussi) och titta på alla våra serier till det!

This entry was posted in Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

7 Comments

 1. Jill o Jens Krylborn
  Posted januari 23, 2012 at 12:53 f m | Permalink

  Vad skönt att du stod på dig och lät honom sova ute. Barn sover ju bättre ute än inne och lite friskluft gör ju bara mindre infektioner.
  Jag hoppas att vi ska klara oss från magsjuka, det går på skolan och jag vill INTE ha det hemma hos oss. John ska göra ytterligare ett prov till skolan där Myhrbergs barn gå, Kulturama, så sjukdomar vill vi inte ha!! Ni får hålla tummarna att han kommer in denna gång!

 2. Posted januari 23, 2012 at 1:20 f m | Permalink

  Haha, vad förvånad hon hade blivit om hon kom hit. På Malvas dagis sover barnen ute, ändå tills det är riktigt kallt. Ser så mysigt ut när de kryper ner i sina sovsäckar. Och jag tror att det är nyttigt också, Malva har knappt varit sjuk på hela hösten och vintern, en ögoninflammation är allt hon har haft.

 3. Linda
  Posted januari 23, 2012 at 3:54 e m | Permalink

  Samma sak här i UK. Om folk visste att min bebis sover ute, they would have probably called social services! Jag tycker the limit är -10c och det händer nästan aldrig här. Snart kommer jag ha en ny bebis och hon/han ska sova ute säger jag.

 4. Jessica
  Posted januari 24, 2012 at 9:19 f m | Permalink

  Heja, Jana! Våra barn har alltid sovit ute, mina dagbarn gör det och de är hur friska som helst.

 5. Posted januari 24, 2012 at 9:17 e m | Permalink

  Haha Anna det hade hon nog! Men det är så vi blivit uppväxta, iallafall hemma hos mig! 😉 Och jag gillar det! Men just det, det är ju jätte farligt med frisk luft! 😉 För mig och Lauri är det väldigt normalt att barnen sover ute, så länge jag inte lämnar honom utan uppsikt så är det verkligen ok! Och min limit är nog också runt -10 grader. Men vi har en väldigt mild vinter i år, så ingen kommer frysa ihjäl!

  Jill: Hoppas ni klarar er från magsjukan! Inte kul… Ha en fortsatt bra vecka alla!

 6. Alexandra
  Posted januari 25, 2012 at 12:05 f m | Permalink

  Håller helt med dig Jana! I Norge sover ALLA barn ute och faktiskt när det är kallare än -10. Men jag har min gräns på max -10. Viktigt att följa det man själv vet är bäst för sina barn. Och du, jag gillar hur du skriver, du har talang för att skriva, ”därmed blev hon en tant” haha 🙂 kram

 7. Noora
  Posted februari 14, 2012 at 5:05 f m | Permalink

  Ha! Typiskt 🙂 Edvin har sovit i -20 C och mår fint 😀