Vad det kostar att vara oss #3

Drygt en månad sen skrev jag att det var slutspenderat. Dvs, vi skulle försöka vara duktiga i november och hålla oss till vår tretusendollarsbudget. Det blev en klar förbättring jämfört med oktober, men vi nådde inte riktigt ända fram den här gången.


Det såg länge ut som att vi skulle klara det, men förra veckan tog pengarna slut från bådas kontantkort. De är absolut förmånligast att ladda med $100 i taget, och så fick det bli. Vi laddade dem sist i mars, vilket ger en ungefärlig månadskostnad på sammanlagt $25. Jämför det med vad vi tidigare brukade betala för AT&Ts ”family plan”, ca $85 i månaden…

Annat som gick över budgeten var köpet av en liten pannlampa och en reflexväst. Det är verkligen mörkt om kvällarna när jag ibland går eller springer hem, och avsaknaden av trottoarer på vissa sträckor i kombination med sparsamt placerade gatulyktor gör att jag känner mig allt annat än trygg i mina svarta träningskläder. Kändes dumt att vänta med dem bara för budgetens skull.

Om man ska försöka dra ner på något så är det återigen maten som är det mest uppenbara alternativet. Vi äter inte alltid den billigaste maten hemma, men just det har blivit något som bidrar väldigt mycket till livskvaliteten som vi upplever den. Däremot har jag bestämt att sluta dricka läsk, och det borde faktiskt dra ner matkostnaderna lite.

Jag kommer dock inte minnas november som ännu en månad som gick över budgeten, utan som den första månaden när våra sammanlagda utgifter (exklusive diverse donationer) var mindre än de passiva inkomsterna från mina egna webbprojekt. Med viss marginal dessutom. Det är helt fantastiskt. Hur vi skulle kunna nå viss ekonomiskt oberoende är något som jag har gått och tänkt på ett bra tag nu. När en kronisk och progressiv sjukdom utan botemedel tar mer och mer plats i ens liv så känns det mer angeläget än någonsin. På ett sätt känns det som att tiden rinner ut, men just nu är jag bara glad för allt som jag har hunnit bygga ihop hittills.

Home

 • Hyra $1,160
 • Gas $39
 • El $67
 • Diverse småsaker från IKEA $53

Food & Dining

 • Groceries $1002
 • Restaurants $87 (småköp från DQ, McD, Jamba Juice etc)
 • Snacks and drinks $7

Bills & Utilities

 • Kontantkort $217
 • Internet $57.95
 • iPad data plan $25

Kids

 • Tildes preschool $170
 • Leksaker $77
 • Annat $11

Shopping

 • Kläder $85
 • Böcker $16
 • Annat $50 (pannlampa, reflexväst, ordentlig drickflaska)

Auto & Transport

 • Bilförsäkring $26
 • Bensin $92 (1 tankning)
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. maria
  Posted december 7, 2011 at 1:22 f m | Permalink

  jag måste bara säga att jag tycker du är fantastiskt duktig som lyckats ordna det så bra för din familj! Det måste kännas skönt att veta att oavsett vad som händer som kommer ni klara er bra! Kram!

 2. Lauri
  Posted december 7, 2011 at 10:14 f m | Permalink

  Tack Maria, måste dock säga att bara för att det blev så en gång betyder inte att det alltid kommer att vara så .. finns många faktorer som jag har väldigt lite kontroll över som kan vända på allt. Men, så länge det varar får man vara glad 🙂

 3. Posted december 9, 2011 at 3:25 e m | Permalink

  Hmm är det JAG som är den faktorn eller? 😉 Eller PDF kanske?! Men snart är julen här och det vankas julklappar… denna månad kommer det inte bli så bra… men kan göra Januari till en fattig mans månad ju! 🙂