Läget

Tog nyss min 6:e MS-spruta. De är rätt harmlösa i sig, stället där man injicerar värker och ömmar en kort stund efteråt. Nålen är kanske 2cm långa och ska in i fettet nånstans, helst olika ställen varje dag. Värre är att de verkar störa nattsömnen. Jag vaknar flera gånger om natten, det känns svettigt och att man inte kommer att somna om. Förbigående? Hoppas.

Några veckor sedan fick jag alltså plötsligt ont i ögonen, främst när jag rörde dem åt olika håll. Det har nu gått över, men synen är markant sämre i högra ögat. Det blev så över helgen bara. Jag stör mig på att inte se vissa saker på en whiteboard på jobbet som jag såg i fredags. Ansikten är svåra att känna igen på håll. Jag skulle inte vilja försöka hitta nånstans med bilen genom att läsa skyltar. Känner igen känslorna från 2,5 år sen — man undrar om det kommer att bli bättre? Sämre? När? Det är en märklig, ensam känsla när det inte finns något någon kan göra.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

  1. Jessica
    Posted november 23, 2011 at 2:53 e m | Permalink

    Usch, inte alls roligt. Vi kan dock be för dig. Hoppas att det ger med sig och att du blir bättre.

  2. Jill o Jens Krylborn
    Posted november 25, 2011 at 10:55 f m | Permalink

    Vi hoppas att du kan koppla bort sjukdomen lite. Även om det är svårt. Vi hoppas att ditt öga går tillbaka som det var innan.