Vad det kostar att vara oss #2

I februari försökte vi vara duktiga på våra matköp, och det blev hur bra som helst – mängden pengar som gick åt dagligvaror nästan halverades jämfört med föregående månad. Att februari är en kort månad hjälpte kanske, men ändå, vi klarade tretusendollarsbudgeten med bra marginal.

mint_feb2011

Något som vi gjorde i februari som ska förhoppningsvist minska våra utgifter lite längre fram var att skaffa kontantkort från T-Mobile. Vi har haft abonnemang från AT&T ända sedan begynnelsen, och det känns alldeles för dyrt med tanke på hur lite vi använder våra mobiler. I mars tankar vi kontantkorten för $100 var, vilket borde räcka flera månader framåt. Det blir nya telefonnummer också, denna gång med Utah prefix, 801.

Mitt mål på lite längre sikt är att våra levnadskostnader ska täckas av passiva inkomster, i februari nådde vi upp till 63%. Tanken är att alla pengar som blir över ska omvandlas till tillgångar som på ett eller annat sätt ökar denna siffra.

Sist måste jag bara skriva av mig en sak som jag har gått och funderat på. Då och då läser man ju om diverse experters kommentarer om hur stor ”buffert” man ska ha i sitt sparande, det senaste jag läste var på E24. I svensk media anges bufferstorleken alltid som x antal nettomånadslöner. Här, däremot, är det si och så många månaders levnadskostnader som används. Jag drar slutsatsen att de svenska artikelförfattarna förutsätter att dessa två, dvs en nettomånadslön och en månads levnadskostnader, är lika. Livstilsinflation, dvs, utgifterna ökar i takt med inkomsterna? Det går väl bra om man vill (och kan) arbeta tills man når en ålder som någon annan har bestämt och man får börja leva på en pension som någon annan har (förhoppningsvist) förvaltat.

Home

 • Hyra $1,150
 • Gas $89
 • El $69

Food & Dining

 • Groceries – mat $557
 • Groceries – annat $69
 • Snacks & Drinks $20
 • Fast Food $2.35

Kids

 • Lejons preschool $170
 • Leksaker $33
 • Blöjor och våtservetter $35

Shopping

 • Reparationsmaterial till Janas vagn (misslyckades totalt) $108
 • Target (oklart vad som köptes) $16.44 (varför återkommer den här raden? 😉 )
 • Kläder $5.70

Auto & Transport

 • Bensin $20
 • Bilförsäkring $93.51

Bills & Utilities

 • Telefon AT&T $111
 • Telefon T-Mobile $15 (nya kontantkort)
 • Internet $57.95

Personal Care

 • Janas och barnens hårklippning och någon relaterad produkt $68
 • Annat (chapstick osv) $15
This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

 1. Jill o Jens Krylborn
  Posted mars 1, 2011 at 1:56 f m | Permalink

  Bra jobbat! Ni är duktiga på att dra ner på utgifter!

One Trackback

 1. By Slutspenderat on oktober 24, 2011 at 8:33 e m

  […] började året med några inlägg om “vad det kostar att vara oss” (1, 2). Det är dags att återigen försöka få bättre koll på vart pengarna försvinner. Sparandet […]