1 dagar kvar!

Snart jul! Lejon slutade skolan i fredags med en ”härlig” juluppvisning i form av julsånger! När jag menar ”härlig” så är det just vad det var… Barn kan tydligen inte sjunga, de skriker när de ska sjunga högt. Jag tycker det låter hemskt och Lejon höll lite för öronen, tänk att man ska få utsättas för detta när man är en förälder! Viggo skrek som vanligt, Tilde fjantade sig som vanligt och jag ser INTE fram emot vårshowen de ska ha i skolan i april (kanske får Lauri ta ledigt för jag klarar inte detta själv) 🙁 Tyvärr alltså. Barnen är som tokiga just nu och jag hotar dem med att det inte kommer bli nån jul om de inte skärper sig! Tror ni de lyssnar, nja inte mycket. Ibland undrar jag om de ens hör, för jag kan säga till dem saker och sen fråga: ”Hörde ni vad jag sa?” Och de säger nää… Och jag kontrar med: ”Om ni inte hör måste jag gå till doktorn och be honom kolla era öron om det är nåt fel på dem” Inget gör mig mer galen än när de säger så!

Hemsk fredag förra veckan, Lejon hade skolavslutning och skulle på kalas. Jag var stressad över parkeringsplats vid Lejon skola, och hur sent vi skulle komma till kalaset. Avslutning 12:45. Kalas 13:00. Vi åkte till skolan 30 min innan, INGA bilar denna gång. Skönt, vi gick in till skolan, Viggo var glad, men så fort allt började, skrek han non stop! Han ville varken äta eller sova. Tilde, hon är en tjej för sig. Slutade med att hon satt med en annan flicka i 16 års åldern för jag var inne i ett annat rum typ HELA tiden. Ledsen att vara där för att se Lejon, men missa allt iallafall! 🙁 Sen var det slut vid 13:25 och det var in i bilen och till kalaset. Väl där inser jag att jag glömt pyjamasen och biljetten (pojken hade Polar express kalas), kände bara hur tårarna brände bakom ögonlocken för allt som hänt under dagen… Lämnade barnen där och gick på en långpromenad med bara en sovande Viggo. Köpte saffran och skulle baka lussekatter och misslyckades ganska hårt… Man ska inte baka när hela dagen varit kaos! Är det så här livet ska vara??? Jag tror jag har FÖR stora krav på mig själv. Jag vill ha en kul dag med barnen och samtidigt ha fint och städat hemma, nybakat bröd och middag på bordet när Lauri kommer hem. Orka att vara med honom, vara glad! Just nu är jag ingen bra mamma eller fru känner jag! 🙁 Viggo sover dåligt och jag är alltid trött och jag SER trött ut och känner mig ful! Men det är ju för väl att allt faktiskt bara kan bli bättre när man känner så här! Antar att det bara är en fas i barnens liv de är lite jobbiga!

Det positiva är att det går förbaskat bra att springa just nu! Jag springer i sol, regn och snö, kyla och JAG ÄLSKAR DET! Kommer nog klara beach 2011 med bravur!

This entry was posted in Allmänt, Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.