”Jag har det bättre här”

Jag har nu varit hemma med barn i 5 år. Och just nu precis i denna stund insåg jag hur bra jag har det! Svensk föräldrarförsäkring i all ära, men som jag har det nu är 1000 ggr bättre än då. Det är så skönt att slippa tänka på hur många dagar man har kvar, försäkringskassan, och känna att man nästan måste lämna bort barnen till dagis. Här vet jag inte om det finns dagis… sällsynt då iallafall. Preschool och Kindergarten är på 3h allt från 2 dagar till full vecka! Resten av tiden spenderas med en förälder eller nanny har jag sett. Jag hoppas att när vi flyttar hem att vi fått alla barn vi vill ha så vi slipper höra och pappadagar, mammadagar, vårdnadsbidrag och försäkringskassan. Synd bara att familjerna är långt borta… det är både skönt och inte skönt!

Just nu har vi ganska mycket snö här och jag köpte en pulka idag att leka med. Jag sprang med Tilde i den på våran garageuppfart 60 ggr. Jag lovar helt galet, gargageuppfarten är säker 60 m lång, det blev dagen träning och om hon hade kul, hon sa sista gången 20 ggr… och sen byggde jag en stor hög med snö hon kunde åka ner för… Fick lite blickar från andra grann mammor idag ”men åh måste vi köpa pulkor nu också” SUCK! Men en sak ska jag säga att det är bara mina barn jag kommer springa med, om de andra barnen vill åka på samma sätt får deras tjock, lata mammor göra det, så det så! Men oj va kul vi hade, vi var ute sammalagt 4 h idag och bara lekte… OCH jag är innerligt tacksam för mina snöbyxor, snöskor och vantar… jag frös inte ett dugg och inte Tilde heller för den delen. Jag ska minnsan visa dem att man KAN vara ute trots att det är snö… Nu ska jag se på Hollywood fruar, för alla sover, så skönt. Och Viggo, han är en rulltårta! Så fort man lägger honom på rygg, finns han på mage 5 sekunder senare… det var den bebisen, snart fullvuxen karl ju!

This entry was posted in Allmänt, Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Jill jens Krylborn
    Posted december 1, 2010 at 10:14 f m | Permalink

    Vilket motionspass, men visst är det kul med snö för barnen.