Meningen med mitt liv!

Denna vecka har jag faktiskt hittat min mening med livet förtillfället. Jag känner ganska ofta, speciellt nu när jag har barn att jag verkligen inte är nåt, min uteblivna utbildningen förföljer mig ständigt och känslan att jag inte gör nåt vettigt med med liv. Men så en dag kom denna känsla till mig. Sen Lauri började jobba har jag kännt att jag vill bli en bättre fru/mamma och bättre på att laga god mat! I 3 veckor har jag lagat goda matlåder till Lauri att ha med sig till jobbet. Jag bakar, provar nya recept och jag känner mig lycklig, för om tiden för att skaffa sig en utbildning inte är rätt just nu, finns det ju områden jag faktiskt KAN utvecklas i. Och får man inte ta sina kokkonster till himmlen vet jag inte vad jag gör?! För hur ska man kunna leva utan mat (det är ju SÅ gott)??? Jag vet, kanske skämmer jag bort Lauri med frukost på sängen, lunchlåda och middagen klar när han kommer från jobbet, men jag älskar det och om man inte kan göra detta för sin man, vem ska man då göra det till (döm mig icke)?! Med detta vill jag har sagt att det är lätt att tjäna den man älskar och jag är glad som hittat nåt jag kan utvecklas i. Och den där himla utbildningen, ja vem vet när jag skaffar mig en sån? Kanske kommer jag vara 40 år, vem vet. Men just nu känner jag att jag gör nåt mycket viktigare i livet: Tar hand om min familj!

This entry was posted in Allmänt, Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. Greta
  Posted november 15, 2010 at 1:17 e m | Permalink

  Hej Jana! Jag har haft liknande tankar nyligen. Det faktum att jag inte har någon utbildning har stört mig ganska mycket. Jag vet fortfarande inte vad eller när jag vill studera, men just nu lagar jag gärna mat och tar hand om Tuomas & Lenny! Och jag tycker det är kul att testa nya recept, även om Tuomas inte alltid uppskattar det:) Och det är sant att man behöver något som man kan utveckla sig hemma.

  Sorry for all the grammar mistakes!! Haven’t studied Swedish for a while..

 2. Jill jens Krylborn
  Posted november 16, 2010 at 9:40 f m | Permalink

  Jana jag tycker du gör helt rätt. Och vad är det som säger att du inte kommer kunna använda dina kokkonster till en utbildning, kokböcker,catering etc. Det är faktiskt bra att vara en bra kock, sedan tror jag inte att Lauri klagar på att få hemlagad mat istället för att äta ute… om inte är det mycket nyttigare. Man är bra på olika saker, alla behöver inte vara akademiker.
  Massor av kramar
  Jill

 3. Noora
  Posted november 17, 2010 at 12:24 e m | Permalink

  Jag vill absolut äta mat i himmelen som är lagat av dig!!!