Att blåsa bort smärtan

I söndags i primär satt Lejon inte riktigt still, han tappade balansen och slog i hakan så han blödde lite, men inte mycket värre än så. Hans fröken tröstade honom och sa att det inte var så farligt, men Lejon gav sig inte och tillslut fattade hon att hon skulle blåsa på såret. Jag trodde detta var en vanlig grej att göra att ”blåsa bort smärtan” eller var det bara en grej mina föräldrar gjorde? Men sen kom jag och tänka på en artikel jag läste några år sen om en doktor som hade forskat i denna sak, och kommit fram till att barnen där föräldrar blåst på såret, gick smärtan över fortare än för dem som inte gjorde en sån här sak… Men säker skulle man kunna göra vad som helst tex ge dem ett glas vatten eller en halstablett eller nåt annat som distrahera barnet på nåt annat än smärtan. På söndag är det dax för vittnesbörd för Lejon igen… Hurra för mig som sak hjälpa honom… eller inte! 😉

This entry was posted in Barnen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Jill jens Krylborn
    Posted mars 2, 2010 at 12:31 e m | Permalink

    Det kanske är ett svenskt fenomen att blåsa på det onda. I staterna pussar de på det ”kiss it better”.
    Ha det bra