950 poäng!

Jag har på senaste tiden tänkt på mitt gymnasie betyg som jag MÅSTE göra nåt åt och efter en tids mejlande mellan mig och min gamla skola, fick jag som svar att jag har 950 päng att läsa upp! Kort och gott 9 kurser, alltså halva mitt betyg måste jag läsa upp! :-/ Jag vet att det är mitt fel, men jag trodde inte det var SÅ mycket, så för stunden är jag lite ledsen, men samtidigt vet jag att detta är nåt jag måste göra för att gå vidare till någon utbildning alls i framtiden… Ok, jag ska vara ärlig vissa ämnen gjorde jag inte mycket alls, men dom flesta gjorde jag, men det gick inge vidare. Men nåt som jag upptäckte var när jag läste upp matematik A 2005 var att jag förstod ÄNTLIGEN allt det jag inte förstod i gymnasiet! Kanske är jag bara lite trög, eller så hade man gått i skola SÅ länge att allt bara var tröttsamt?! Men nu har jag kommit så här långt att jag vet vad sm måste göras och hoppas att man kanske kan kunna läsa nåt på distans, för det är tid för mig att börja igen!

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

4 Comments

 1. Jill Krylborn
  Posted november 21, 2009 at 12:32 f m | Permalink

  Har du möjlighet att läsa på distans till USA?
  I såna fall kan du ju ta 2-3 kurser medan du är där. Detgår bättre när man inte har lika många ämnen att fokusera på. Jag har själv gjort det när det gäller matten. Självklart blir du nedstämd över det men ingen har sagt att du ska börja en utbildning i morgon. Skulle du läsa heltid tror jag det skulle ta ungefär ett läsår på komvux. Du klarar det! Och du kan, lärarna på gymnasiet var inte alltid speciellt pedagogiska, med flera sätt att lära på, det är inte lätt när man tycker ett ämne är tråkigt, svårt och då inte få en vettig beskrivning, förklaring.
  Tänk att du kan klara det!
  Vad vill du läsa efter gymnasiet?
  Många Kramar
  Jill m fam

 2. maria
  Posted december 13, 2009 at 9:31 f m | Permalink

  Om du inte sätter så höga krav på dig själv så fixar du det! Ta en sak i taget.
  Jag tycker det är grymt att du börjar ta tag i detta. Börja och ta en kurs och se hur det går, med barn och alla vardagsbestyr. Sen när du ser att du klarar det galant kommer självförtroendet och motivationen smygandes allt mer!

  Kram från Maria som precis läst klart en högskolekurs på distans 😀

 3. maria
  Posted december 21, 2009 at 3:53 e m | Permalink

  när tog du studenten? efter 2003?

  https://www.studera.nu/studera/1441.html

 4. Jana
  Posted december 21, 2009 at 4:05 e m | Permalink

  Jag tog studenten 2003… men jag vet inte om jag kan läsa kurserna alls i vår. Man måste hem att göra prov, och jag vet inte om jag vill lägga ut så mycket pengar på att resa hem och sen kanske ( med störst sannolikhet misslyckas )… Så vi får se! Annars får jag göra det ett annat år…