Pirrigt på vänster sida

På kvällen i lördags upplevde jag för första gången något lite underligt – min vänstra hand och vänstra fot hade ”halv-somnat” utan någon uppenbar anledning. Jag tänkte inte mycket mer på det då, utan utgick ifrån att det skulle vara borta när jag vaknade på söndag morgon. Men så var det inte, utan den där pirrande känslan var kvar både i foten och handen, och även mer uttalat än kvällen innan. Jag kände mig inte hindrad från att göra något och hade inte ont någonstans, och jag lyckades ignorera det. På måndag gick jag till jobbet och då hade vänster arm och ben domnat bort till viss del. Det som fick mig att reagera var ett glas kallt vatten på måndagkväll som inte kändes kallt på vänster sida i munnen.

Vi har en sjukvårdsförsäkring hos Cigna via jobbet, och jag ringde deras jour som bemannas av sjuksjöterskor. Efter ett antal frågor sa de att enligt deras system borde jag åka in till sjukhus för att kolla vad som orsakar detta. Närmaste sjukhus är bara någon kilometer från vårt hus, och kl 22 på kvällen vart det i princip tomt där på ER. Under de 3½h jag var där tog de några blodprov, röntgade hjärtat och gjorde en tomografi på hjärnan. Inga tecken på hjärtinfarkt, hjärnblödning eller tumör som skulle eventuellt kunna orsaka det jag hade beskrivit. Skönt att höra – känns inte riktigt som något man ska ha vid 29 års ålder …

Med mig hem fick jag en hänvisning till en neurolog som jag ringde imorse. De verkade tycka att det är ingen fara och bokade mig på ett besök den 1:a juli. Får se om något händer innan dess – idag känns allt oförändrat. Pirrar på vänster sida, kalla drycker känns inte kalla på vänster sida i munnen. Däremot ilar det i tänderna även där 🙁

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

  1. maria
    Posted juni 23, 2009 at 7:31 e m | Permalink

    men vad konstigt att det inte går över! Jobbigt när man inte vet vad det är 🙁

  2. maria
    Posted juni 23, 2009 at 7:35 e m | Permalink

    jag fick by the way en härlig magsjuka när jag kom hem, kunde knappt sova på natten och spydde på morgonen….hälsa jana det 😉