Keystone ’08

Denver är känt för sin närhet till skidåkning i världsklass. Några av namnen som finns här är Vail, Beaver Creek, Breckenridge och Keystone. Aspen är i Colorado den med, men lite längre bort.

En helg i december bestämde vi oss för att åka upp till bergen och se vad vi kunde hitta på. Vi hittade ett erbjudande på ett hotellrum från Keystone för $99 för en natt och bestämde oss för det. Resan dit tog ca 2½ timmar, det gick trögt i slutet pga att det började snöa ordentligt. Vi fick verkligen krypa ner en lååång nedförsbacke innan vi var framme.

Hotellet var helt ok, men inget speciellt, och ingen frukost :-(. Barnen badade och busade i sängen och ville absolut inte sova. Tidigt på morgonen packade vi våra grejer och körde en kort bit till en av liftarna. Vi hyrde skidor till Lejon, och åkte alla upp med ”River Run Gondola” liften – t.o.m Emmaljunga vagnen fick plats! Det här var Lejons debut i backen, och tack vare våra blygsamma förväntningar blev det bättre än väntat! Däruppe fanns en superenkel backe med en lift av typen ”magic carpet”. Vi hann åka upp och ner i den några gånger innan han ville gå in.

YouTube Preview Image

Efter lite värme och mat provade vi igen, och den här gången åkte han ner en lite större backe och upp igen med en vanlig stollift. Det var nog den liften som var roligast av alla, han ville till slut att jag skulle bära ner honom bara för att kunna åka upp igen.

Den här resan fick mig att inse att jag måste nog skaffa ett par skidor till både Lejon och mig själv. Det är det enda sättet att komma närmare drömmen om en skidsemester med hela familjen!

This entry was posted in Barnen, Denver. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

  1. Noora
    Posted januari 14, 2009 at 3:12 f m | Permalink

    Asiaa – sukset vaan kehiin 😉 Hei tosi kiva blogi, ihana video ja kivoja kuvia. Odotan innolla jatkoa!

  2. Posted januari 14, 2009 at 4:22 f m | Permalink

    iiih olipa ihana lukea! paluu suksille – karuako? vähänkö söpö lejon videolla!